24/12/2021

MPS 2021 - anagramni izazov - rezultati glasanja

Zelenom bojom označeni su anagrami koji nastavljaju takmičenje za Gran Pri 2021 na osnovu plasmana među prva tri, dok narandžasta boja znači da je anagram prošao dalje kao dodatni izbor domaćina. Zbog velikog broja radova navodim samo takmičare koji su osvojili bodove za generalni plasman.

U glasanju je učestvovalo 20 enigmata, a ocene je proverila Svetlana Jorgaćijević. Kompletne rezultate možete pogledati u dokumentu NA OVOJ ADRESI. Ocene glasača u excel tabeli nalaze se OVDE.

Anagramni izazov (23 autora)
SVET STRIPA
 
Takmičari su ponudili svašta zanimljivo i egzotično iz sveta stripa, no na kraju je favorit glasačima ipak bio Kristianov anagram o omiljenom heroju Zagoru. Zanimljiv pristup temi imao je Aco Janković, koji je stigao do visokog trećeg mesta i šteta je što se češće ne takmiči.
 
1. Kristian Knežević, Đurđevo: LIK STRIP-HEROJ DARKVUDA, SNAGOM GAZI! (“Duh sa sekirom”, Patrik Vajlding - Zagor) - 59 glasova
2. Zoran Radisavljević, Novi Sad: KRASAN IM RAD, A U BILANSU - FORE O GRUPI TNT! (autori stripa "Alan Ford", Magnus i Bunker) - 41
3. Aco Janković, Kragujevac: TU SE PREDSTAVE TINTOM! (strip - deveta umetnost) - 36

4-5. Boris Nazanski, Zagreb (Hrvatska): AH, VRLO FINO CRTAN STRIP, JE L’ DA? (Harold Foster, “Princ Valijant”) - 21
4-5. Branislav Simonović, Beograd: ISTRAŽI KOFER S PRAMATERIJOM! (profesor Marti Žak Misterija) - 21

No comments:

Post a Comment