30/08/2021

U šampionskom stilu!

Dodelom nagrada juče su u Brzeću završeni 20. Susreti enigmata Srbije. Kući se vraćam s tri medalje: zlatnom za sastavljanje zagonetaka, srebrnom u sastavljanju anagrama i bronzanom u rešavanju zagonetaka, što je bilo dovoljno da budem proglašen za najuspešnijeg učesnika manifestacije. Ovu šampionsku titulu zasladio sam (i to bukvalno, jer smo kolega Aco Janković i ja dobili neke teglice džema i slatkog) prvim mestom na revijalnom turniru u rešavanju rebusa u parovima.

Osim mene, nisu rđavo prošli Zoran Milunović (sastavljanje anagrama) i Slavko Bovan (rešavanje zagonetaka), koji su takođe zaradili po 2.000 dinara za ostvarene pobede. Zahvaljujući rezultatima koje smo postigli kolega Milunović i ja (na slici), naš "Đorđe Natošević" bio je najuspešniji klub.

U subotu je na Kopaoniku bilo divno vreme, tako da smo osim ovih enigmatskih nadmetanja imali i lep izlet do Lukovske banje. Nažalost, sutradan se sve izokrenulo, pa je otkazana planirana vožnja gondolom, ali sve u svemu, ovo je bilo još jedno lepo druženje enigmata. Jedina objektivna zamerka može biti ta što voda u hotelskim sobama nije bila za piće, ali moramo biti svesni činjenice da je poslednjih godina tako ne samo u Srbiji, nego širom sveta se pije flaširana voda. Živimo u takvim vremenima i izvesno je da će biti sve gore. 

Sastavljanje zagonetaka: 1. Zoran Radisavljević, 2. Rešad Besničanin, 3. Nedjeljko Nedić. Domaćin takmičenja bio je Sreten Perić.

Sastavljanje anagrama: 1. Zoran Milunović, 2. Zoran Radisavljević, 3. Branislav Nikić. Anagramne teme izabrao je Željko Dimović.

Rešavanje zagonetaka: 1. Slavko Bovan, 2. Sreten Perić, 3. Zoran Radisavljević. Zagonetke za rešavanje sastavio je Željko Dimović.

Rešavanje rebusa u parovima: 1. Zoran Radisavljević, Aco Janković, 2. Slavko i Milijana Bovan, 3. Anica Milošev, Peđa Krstić. Zadatke i nagrade pripremio je Branislav Nikić.

Na skupštini Enigmatskog saveza Srbije za novog predsednika saveza izabran je Vladimir Šarić. Glasanje je bila formalnost, jer dosadašnji predsednik saveza Željko Dimović povukao je kandidaturu iz zdravstvenih razloga, a treći kandidat, Mile Janković, takođe je odustao.

4 comments:

  1. Hajde da se kladimo u štagod hoćeš da sledeće godine nećeš pobediti.

    ReplyDelete
  2. Ne znam čemu takav komentar, umesto da mi čestitaš na zasluženom uspehu. Nemam ja šta da se s tobom kladim i da nešto dokazujem, rezultati koje sam prethodnih godina postizao na takmičenjima u Srbiji i inostranstvu dovoljno govore o mom kvalitetu.

    ReplyDelete
  3. Čestitke na prikazanom znanju i umeću. Pratim Vaš rad. Sve najbolje u dalje životu i puno pobeda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! Nisam odmah uočio komentar pošto je poruka koju sam objavio već dosta stara.

      Delete