04/03/2021

2. Otvoreno prvenstvo Srbije u enigmatici

Ovih dana započelo je 2. Otvoreno prvenstvo Srbije u enigmatici, koje organizuje Enigmatski savez Srbije. Kao i pre dve godine, kada su učestvovala 44 enigmata, biće održana četiri kola, a domaćin takmičenja je naš poznati enigmata Sreten Perić. Radovi se šalju na mejl kombinator015@mts.rs ili na adresu Sreten Perić, Slavka Rodića 52, 15300 Loznica.

U prvom kolu, za koje se radovi primaju do 1. aprila, potrebno je sastaviti skandinavku na format iz beogradskog časopisa "Novosti Enigma". Napominjem da je slika koju sam ovde dao samo za ilustraciju i da se dimenzije fotografije razlikuju, a ima i dodatnih uslova, stoga detaljne propozicije prvog kola pogledajte NA OVOJ ADRESI. 

"Novosti enigma" će objaviti najbolje radove i nagraditi knjigama po trojicu najuspešnijih takmičara u svakoj disciplini. Predviđeno je da pobednički pehar bude uručen na Susretima enigmata Srbije, no zbog ove situacije s koronom nije izvesno da li će oni biti održani.

U svakom slučaju, možete se dobro zabaviti kroz nadmetanje u kvalitetnoj konkurenciji, pa vas pozivamo na ovo lepo druženje, koje je, kao što i ime kaže, zamišljeno da bude na međunarodnom nivou, da nam se pridruže ne samo kolege iz naše regije nego i pojedinci koji žive širom Evrope i sveta.

No comments:

Post a Comment