26/12/2020

Miloš Karna na tronu "Slagalice"!

Sinoć je završen superfinalni turnir "Slagalice", a najbolji u 2020. godini bio je Miloš Karna, koji je u neizvesnom odlučujućem meču pobedio Radeta Goljovića rezultatom 312:275. Miloš je osvojio milion dinara, Rade 100.000 dinara, a po 50.000 dinara dobili su polufinalisti Dušan Macura i Stefan Stanković.

Ovim uspehom Miloš je potvrdio moje proročanske reči od pre par godina da će uskoro doći trenutak kad će naplatiti svoje znanje na TV kvizovima. Ruku na srce, nije bilo potrebno biti naročito pametan da se predvidi tako nešto, jer odavno smo se uverili da je Miloš izvrstan kvizaš, a u ovoj varijanti kviza gde se traže još i enigmatske veštine jeste fenomenalan i izuzetno teško ga je pobediti. 

Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam prethodnih godina pomagao Milošu korisnim savetima, a organizujući razne turnire takođe doprineo da stasa u ovakvog genijalca koji je oduševio TV gledaoce. Verujem da je i drugoplasirani Rade Goljović znatno popravio svoje veštine učestvujući na turnirima koje sam organizovao, što je recimo nedostajalo Stefanu Stankoviću, koji je polufinalni meč izgubio zbog slabog anagramiranja slova. Dušan Macura, bivši košarkaš "Crvene zvezde", svakako je najprijatnije iznenađenje u ovom serijalu "Slagalice". Ovaj div, koji je za neki centimetar viši i od Ivana Andonova, pokazao je zavidno znanje i postigao sjajne rezultate.

2 comments:

  1. Bravo Miloše! Od srca ti čestitam.
    Malo sam se juče uplašila kada te je pri kraju emisije očito uhvatila nervoza, ali si i pored toga sjajno odreagovao na asocijacijama. Fantastičan uspeh i jako mi je drago zbog tebe.

    I za Radeta sam redovno navijala. (jedino u finalu ne :) ).
    Čestitke i njemu na izvanrednom rezultatu. Ima strašan smisao za humor, pošteno me je nasmejao nekoliko puta.

    ReplyDelete
  2. Sjajno je gledati u finalu najpopularnijeg kviza u Srbiji, dvojicu takmičara koje lično poznaješ, sa kojima si se viđao i takmičio na enigmatskim i kvizovkaškim takmičenjima. Zato, čestitke obojici!

    ReplyDelete