26/10/2020

Miloš - šampion znanja i ljudina!

Večeras je završen 131. ciklus kviza "Slagalica", u kome je do šampionske titule zasluženo stigao Miloš Karna, pobedivši u dve finalne emisije Aleksandra Tomaševića, rekordnim rezultatom 415:134. 

Pre finala čestitao sam Milošu na sjajnim igrama, na šta mi je on odgovorio da mu je bilo mnogo lakše uz takve trenere - brata Đorđa i mene. Naravno, kao i svakom dobrom učitelju, drago mi je što sam prethodnih godina mogao pomoći savetima, a bili smo i cimeri na Susretima enigmata Srbije. Čast mi je da za prijatelja imam takvu dobru osobu, a verujem da je oduševio i TV gledaoce lepim komentarima, iz kojih se moglo videti fino porodično vaspitanje. Tako mlad čovek, a već ljudina!

Miloš je ovim trijumfom potvrdio da je vrhunski kvizaš, a nije zgoreg podsetiti da se istakao i u klasičnim enigmatskim vodama, pre svega kao pobednik Lige rešavača i još nekih rešavačkih turnira. Daleko je jači po znanju nego što sam ja bio u njegovim godinama i ukoliko nastavi ovako siguran sam da može biti šampion još mnogih kvizova i enigmatskih takmičenja.

3 comments:

  1. Bravo, Miloše! Sve čestitke!

    Na sreću, razlika u poenima je bila ogromna tokom čitave emisije , tako da nisam morala da se nerviram i mogla sam opušteno da gledam do kraja. :)

    Miloša sam upoznala na banketu za vreme otvaranja SES-a pre tri godine. Ti si otišao da spavaš, Bane još nije doputovao, ja nisam nikog drugog poznavala, a verovatno ni Miloš, tako da smo se onda nas dvoje "našli", pa pričali o svemu i svačemu. Mogu reći da je izuzetno prijatan i simpatičan momak, bez i trunke uobraženosti ili nadmenosti koja tako često prati mlade genijalce. Drago mi je što sam ga mogla upoznati.



    ReplyDelete
  2. Čestitam Miloše na velikom uspehu i želim ti još mnogo uspeha u ovakvim takmičenjima!

    ReplyDelete
  3. DAĆE SAVET MILOŠ KARNA, anagram za drugoplasiranog takmičara :)

    ReplyDelete