25/10/2020

Kriptomajstorija


Ovu kriptogramnu križaljku sastavljao sam težeći da osim obaveznog utroška svih slova abecede napravim dve beline, uz dobru prohodnost i zanimljive pojmove koji neće biti previše teški rešavačima. Rezultat takvog truda je izvrstan enigmatski rad, a od mene se ništa manje i ne očekuje.

2 comments:

  1. Vrlo lijep izlazak iz desne bjeline, s vodoravnom i okomitom 14-icom, još jednom dodatnom 14-icom koja presjeca krakove, i vodoravnom 12-icom koja presjeca dvije okomite 14-ice. Elegantno! Same sintagme su također razmolike i inspirirane, a vidim i par lijepih detalja/pojmova: kut RASJEDI/DJELCE/CEH/TAHI/EFEKT/OIDSEJA (dodatna rijetka slova F i H), KRPENJAČA i PRODULJENJA u dijelu koji bi inače patio od crnih polja, ali je ovako osvježen, a sviđa mi se čak i jednostavni MIG-GIB-ŠIB niz. Rješivost primjerena krpitogramki unatoč dvije bjeline, te zanimljiv fond riječi kojim se izbjegava dosada: vrlo lijepo!

    ReplyDelete
  2. Kad se prave ovakvi radovi baš ti "zapećci" koji nastanu znaju da budu nezgodni. Načelno ih treba popuniti nekim nefrekventnim slovima i gledati da ne budu moguća višestruka rešenja. Treba dosta kombinatorike pa je zato i zanimljiva za sastavljanje.

    ReplyDelete