15/05/2020

Kakvo razočaranje...

Stiglo je lepo vreme, a s njim i divlje patke (i patkovi), koji se veselo brčkaju u kustošijanskom potoku. Međutim, ovaj put pažnju mi je privuklo nešto drugo - jagode koje rastu na strmini uz potok.

Nakon ne baš lagane operacije, u kojoj je malo nedostajalo da upadnem u vodu (što bi nesumnjivo bila scena za pamćenje) domogao sam se nekoliko komada i na moje razočarenje, jer znam da te sitne jagode umeju da budu vrlo ukusne - ništa! Ko da sam žvakao sunđer.

Možda su one druge jagode, koje su na još nedostupnijem mestu, bile slađe, ali to ću ostaviti susjedima da provere. Kad bi se sve nabralo, mogla bi se eventualno napraviti jedna teglica slatkog od jagoda.

3 comments:

  1. Pročitaj ovo, Zoki. :)
    Ne, to nije jagoda

    Mi smo jedne godine u dvorištu, ispod lišća druge biljke, otkrili par komada. S obzirom da uvek imamo mnogo crnih kosova, koji sve pronađu i pojedu što vredi, a ovo nisu ni pogledali, znali smo da ne treba ni mi da jedemo. :D

    ReplyDelete
  2. Prijatelji s Fejsbuka razrešili su misteriju. To je indijska jagoda, koja sliči onim ukusnim šumskim jagodama, ali nažalost nema ama baš nikakav ukus. Pravi lažnjak!

    ReplyDelete
  3. Tako je Svetlana, sad sam video i tvoju poruku... A ima i u mom komšiluku mnogo kosova, po ceo dan pevaju.

    ReplyDelete