07/04/2020

Nova poslastica za rešavače anagrama!

Poštovani ljubitelji enigmatike, zadovoljstvo mi je obavestiti vas da će tokom aprila na blogu ŠMEK biti održana čak četiri sjajna takmičenja u rešavanju anagrama. Zadatke će pripremiti naša “velika četvorka” anagramista koji su bili šampioni Srbije: Nenad Savić (10. april), Ivan Andonov (17. april), Kristian Knežević (24. april) i Zoran Radisavljević (30. april). Svaki od pomenutih turnira počeće u 20 časova, a za generalni poredak svakom takmičaru računaće se tri najbolja plasmana.

Naravno, ne moram naglašavati da vas očekuje obilje dobre zabave, stoga vas pozivam da učestvujete na bar jednom od ovih turnira. Format takmičenja biće kao i na ranijih pet takmičenja u rešavanju anagrama (TURA), sa dve dodatne igre u kojima treba pogoditi koji su se anagrami najviše dopali rešavačima i ono što je najmanje njih rešilo. Najvažnije je, dakako, da se reši što više anagrama, ali pokazalo se na ranijim turnirima da i ovi dodatni poeni mogu imati uticaja na konačni plasman.

Zahvaljujem se Nenadu, Ivanu i Kristianu što su podržali moju ideju da zajedničkim snagama napravimo nešto što može da razonodi ljude u ovim tmurnim danima pandemije. Ne mogu da obećam neki naročito bogat nagradni fond, ali pokušaću da pronađem neke sponzore, pa da ova igra bude dodatno zanimljiva takmičarima. Vidimo se već u petak!

3 comments:

  1. Ponuđeno PRI- HVA- ĆAM!

    ReplyDelete
  2. Havla vam svoj četvorici, dobro će nam doći!

    ReplyDelete
  3. Obezbedio sam internet kod majke pa ću se i ja uključiti u takmičenje.

    ReplyDelete