11/02/2020

LIGA REŠAVAČA: Tabela nakon 1. runde

U jučerašnjoj prvoj rundi Lige rešavača učestvovala su 23 ljubitelja enigmatike i prema očekivanju, većina takmičara je rešila sva tri zadatka. Naravno, na samom startu date su nešto lakše zagonetke, a kako vreme bude odmicalo, biće sve teže da se dođe do poena i do bonusa.

Pošto je ovo eksperimentalno takmičenje nisam znao kako će sve funkcionisati, ali vidim da je dosta rešavača pokušalo da osvoji bonus, tako da su odlučivale sekunde, možda i desetinke sekunde. Najbrži su bili Ilija Ozdanovac (anagram u stihu), Svetlana Jorgaćijević (rebus) i Adnan Spahić (potiraljka), pa sada njih troje dele prvo mesto u generalnom plasmanu.

E, sad dolazimo do onog specifičnog pravila koje sam najavio... U tabeli koju dajem na kraju ove poruke svako može da vidi koliko ima bonus poena i kad može da preda rešenja u predstojećoj rundi. Na primer, Ilija Ozdanovac, Svetlana Jorgaćijević i Adnan Spahić imaju dva bonus poena (jedan za najbrže rešenje zadatka i još jedan za sva tačna rešenja). To znači da večeras, ukoliko žele da osvoje bonus poen za najbrže rešenje, mogu da pošalju mejlove od 20:02, 21:02 i 22:02 (za svaki poen bonusa - minut hendikepa). Sledeća grupa od 17 rešavača - njima je uslov za bonus da šalju rešenja od 20:01, 21:01 i 22:01. Svi ostali, uključujući i one koji će se tek priključiti igri, imaće prednost u odnosu na dosadašnje osvajače bonusa. Ukoliko neko ipak porani sa slanjem odgovora, njemu će biti priznato jedino tačno rešenje zadatka, pa će i dalje moći da osvoji bonus za komplet tačnih rešenja.

U propozicijama takmičenja nisam naglasio, ali tokom igre dozvoljeno je ispravljanje poslatih rešenja, s tim da će se gledati ono poslednje što je prijavljeno.

Generalni plasman nakon 1. runde Lige rešavača: 1-3. Ilija Ozdanovac, Svetlana Jorgaćijević, Adnan Spahić 5 (3+2), 4-20. Dragiša Cetić, Andon Koloski, Darko Radojević, Branko Bjeličić, Ilija Đurković, Branislav Nikić, Luka Pavičić, Igor Šupica, Kristian Knežević, Marko Obradović, Vladimir Obradović, Mihajlo Džudžar, Dimitrije Spasić, Nedjeljko Nedić, Stipan Medo, Aleksandra Čolakov, Nenad Savić 4 (3+1), 21-22. Hrvoje Vlahov, Željko Željkić Jelas 2, 23. Nebojša Jevtović 1.

Hvala svima koji su učestvovali u prvoj rundi, večeras vas očekuju nove zanimljive zagonetke!  

3 comments:

  1. Sad sam pogledao SPAM folder na yahoo nalogu, tu su mi zalutale poruke dva takmičara. Odmah ću da ispravim poene, nakon ovoga u tabeli je 21 takmičar.

    ReplyDelete
  2. Imamo još jednog takmičara, koji mi je poslao rešenja na mejl zoradis@eunet.rs. Naravno, prihvatio sam ova rešenja, ali molim da se šalju na mejl koji je predviđen.

    ReplyDelete
  3. Rešenja je poslao još jedan takmičar čije sam odgovore video i zabeležio četiri poena, a onda preskočio ime kad sam pravio tabelu. Izvinjenje na ovom propustu, ispravka uneta.

    ReplyDelete