28/02/2020

LIGA REŠAVAČA: Link za finalne zadatke

Dokument sa zadacima preuzima se NA OVOM LINKU.

OBRATITE PAŽNJU DA REŠAVANJE U FINALU TRAJE DO 23 ČASA!

- Svi zadaci vrede jedan poen, osim megatalijanke, koja ukoliko je kompletno tačno rešena vredi tri poena, sa jednom greškom dva poena, a sa dve ili tri greške donosi jedan poen.

U toku takmičenja rešavači mogu maksimalno dva puta da prijave rešenja, na mejl organizatora: zradisavljevic@yahoo.com . Od dva poslata rešenja u obzir se uzima ono koje je kasnije prijavljeno. U slučaju deobe mesta u konačnom plasmanu, prvo se gleda rezultat rešavača u finalu, a ako je i to isto, prednost će imati takmičar koji je ranije poslao rešenja.

UGODNA ZABAVA I SREĆNO!

1 comment:

  1. Rezultati će biti objavljeni tokom prepodneva. Verovatno ste primetili da se u jednom indirektu (koji je i bez te greške bio veoma težak) ne uklapaju fraza i rešenje (treba da bude 9,4), na čemu se izvinjavam. To je inače bio jedini zadatak koji nije rešen, sve ostalo naši vrsni takmičari uspeli su da pronađu, što mi je bio cilj, da zadaci u finalu budu logični i rešivi, ali da se takmičari ipak moraju pomučiti da bi osvojili poene. Verujem da svako ko rešava ovakve glavolomke oseti zadovoljstvo kad pronađe taj skriveni put do odgovora.

    ReplyDelete