10/06/2019

Sve po redu

Kao što sam rekao, organizatori jučerašnje svečanosti potrudili su se da program bude zanimljiv i da u opuštenoj atmosferi, uz odlično jelo, piće i muziku, gosti mogu maksimalno da uživaju. Kad program vodi šoumen Tarik Filipović, a gostima peva kraljica sevdalinki Hanka Paldum, jasno je da zabava ne može da izostane.

Sve to nije nimalo jednostavno organizovati i sigurno je da su troškovi bili veliki, ali domaćin nije žalio novca za ovakvu proslavu. Pored uglednih enigmata i kvizaša, te njihovih prijatelja i članova porodice, među gostima su bili i brojni rešavači "Kviskoteke" koji su pozvani kao dobitnici nagradne igre. I ovakav detalj potvrđuje sa koliko pažnje se redakcija brine o svojim vernim čitaocima.

Na samom početku svečanosti gostima se obratio urednik i osnivač "Kviskoteke" Robert Pauletić, ispričavši anegdote koje se tiču objavljivanja prvog broja magazina "50 Skandi", pre 25 godina. Bilo je interesantno i poučno čuti ovu priču, koja potvrđuje da šansu u životu treba hrabro zgrabiti i da se vrednim radom i kvalitetom stiže do velikih uspeha. Malo je onih koji mogu da opstanu na tržištu toliko godina, ne samo zbog prisustva konkurencije nego i zbog raznih turbulencija do kojih dolazi kad državne institucije nanose štetu preduzetnicima.

Potom je usledio deo koji je posebno interesovao goste iz Srbije, jer ove godine ne samo da je šampion Hrvatske prvi put postao jedan srpski enigmata, nego su enigmati iz Srbije slavili pobede u čak četiri od sedam kola. Da podsetim, ja sam pobedio u sastavljanju anagrama i skandinavke sa čahurom, Branislav Nikić je imao najbolji rebus, dok je Slavko Bovan podelio prvo mesto sa Tihomirom Jelićem u sastavljanju priče sa skrivenim glavnim gradovima. Ostali pobednici bili su Marko Mihaljević (mundijalska križaljka, kameleonka) i Kruno Matić (ukrštenica 11x11).

Došlo se i do najsvečanijeg trenutka - dodele nagrade za pobednika 11. Prvenstva Hrvatske u enigmatici, ali više o tome - sutra. 🙂

No comments:

Post a Comment