11/10/2018

Još jedno podsećanje na 34. SOZAH

Enigmatske manifestacije prilika su ne samo za susrete s kolegama, nego i za kupovinu, prodaju i razmenu knjiga, kao i za razne poklone. Tako je bilo i na nedavnom 34. Sozahu u Bjelovaru, a zabeležio sam šta se dešavalo na toj enigmatskoj berzi. 

Kupio: Devet ukoričenih kompleta časopisa "Čvor Razbibriga" (oko 135 brojeva). Vredan dodatak enigmatskoj biblioteci, za dvadesetak evra.

Poklonio kolegama: dva kompleta mojih knjiga (u svakom: "World of Anagrams", "Sve je moglo biti drukčije" i sve četiri knjige iz serijala "Put ka vrhu") i još osam primeraka zbirke anagrama "Put ka vrhu 4".

Prodao: Dva primerka "Put ka vrhu 4" i jedan primerak "Sve je moglo biti drukčije". Očigledna je nesrazmera sa onim što sam poklonio, ali ja tako radim ceo život, više dajem drugima nego što primam i zbog takvog nesebičnog pristupa sam i postao najuspešniji srpski enigmata. Mogu reći kupcima da su učinili pravu stvar, jer moje knjige predstavljaju vrh enigmatske literature i početnici iz njih mogu mnogo naučiti, a oni iskusniji enigmati podsetiti se zašto su zavoleli ovaj lep hobi.

Dobio na poklon: majicu "Čvora", monografiju o Bjelovaru i druge suvenire, četiri broja časopisa "Logo", jedan "Feniks", jedan "Super Feniks", primerak časopisa "Problem" i knjigu Vjeke Hudolina "Dobre priče". Hvala svima na ovim darovima, biće dosta zanimljivog da se pročita, a suveniri će biti podsetnik na lepe dane u Bjelovaru! 



1 comment:

  1. Ovde treba napomenuti da je "Čvorovo" izdavaštvo enigmatskih knjiga veoma bogato i raznovrsno, ali ja njihove zagonetačke zbirke i priručnike odavno imam u svojoj biblioteci, pa ih iz tog razloga nisam ni kupovao ovom prilikom (premda su bili nuđeni po povoljnim cenama).

    ReplyDelete