27/08/2018

Učenik nadmašio učitelja!

Na prvenstvu Srbije u sastavljanju anagrama, koje je održano u subotu, prijatno nas je iznenadio Darko Marković iz Beograda, kome je ovo bio prvi put da učestvuje na Susretima enigmata Srbije. Pošto se do sada nije oprobao u ovim brzinskim takmičenjima, nismo znali kako će se snaći, no ispostavilo se da je za 90 minuta sastavio tri lepa rada i zasluženo pobedio ispred mene i Gordane Jovanović Šarić.

Darko je jedan od brojnih ljudi koji su afirmaciju u enigmatici stekli na takmičenjima koje organizujem, no između nas postoji još jača povezanost, jer mu od početka dajem savete, pomažem da napreduje i da uz vredan rad iskoristi kombinatorni talent koji ima. U prethodne dve godine na Međunarodnom prvenstvu Srbije uspevao je da osvoji bronzu u generalnom plasmanu, sad se domogao i prvog pehara. Kao učitelj koji nesebično i uspešno prenosi svoje znanje i iskustvo, čestitam mu od srca na ovom uspehu i zahvaljujem na ukazanom poverenju!

Evo i anagrama na zadate teme koji su Darku doneli prvo mesto:

NIKUDA, KUME, RUMA JE SREĆA! ("Ima jedan kućerak u Sremu")

TA, ONAKAV FIN CEMENT! (fontana "Kameni cvet")

TAJNI KLAN VELIKANA SIRMIJUMA! (Maksimijan, Aurelijan, Kvantil - anagram koji sadrži tri od ponuđenih rimskih careva sa prostora Sirmijuma)

No comments:

Post a Comment