31/05/2018

Vreme za uživanje!

Tokom aprila i maja aktivnosti na blogu sam maksimalno redukovao, ne samo zbog brojnih obaveza na poslu, nego i zbog želje da se u slobodnom vremenu fokusiram na 11. Prvenstvo Hrvatske u enigmatici. Dao sam sve od sebe, a rezultati su ispali sjajni - dva kola pre kraja takmičenja ne samo da sam zabeležio dve pobede (anagram, skandi - čahura), nego i vodim u generalnom plasmanu.

U međuvremenu sam ipak sebi dozvolio da u večernjim satima odem na neke pab kvizove u Novom Sadu, jer oni predstavljaju dobro opuštanje za moždane vijuge. Takođe sam otišao na 18. Enigmatsku koloniju u Somboru, gde sam se dva dana družio s nekim finim ljudima. Zahvaljujući tim relaksacijama, uspevao sam da napunim baterije i da dobijem inspiraciju za nove takmičarske radove.

Budući da sam poslao radove za poslednje kolo šampionata Hrvatske u enigmatici, sad predstoji vreme za uživanje, pogotovo što se približava Mundijal. To znači i da će ovaj blog živnuti, no pre toga, koristim priliku da se još jednom zahvalim uredniku "Kviskoteke" Robertu Pauletiću i njegovim saradnicima, koji realizuju pomenuto takmičenje vrhunskih enigmata. Bilo mi je veliko zadovoljstvo da iz nedelje u nedelju pravim zagonetke na razne zanimljive teme. Naravno, hvala i svim dobrim ljudima koji su mi prethodnih dana čestitali na uspesima, uglavnom preko Fejsbuka. Nije zgoreg reći da su među njima bili upravo i neki šampioni sa ranijih konkursa "Kviskoteke", koji su pokazali otvoreno divljenje na onome što sam sastavio i rekli mi da zaslužujem do kraja da ostanem na čelnoj poziciji. Hvala vam na tim rečima podrške i svaka čast, poštovane  kolege!

3 comments:

  1. Bravo Zoki, i za rezultate i za pristup: još jednom si sklopio prave poslastice, s puno ljubavi prema hobiju i volje za eksperimentiranjem čak i tijekom prvenstva! Više vrijedi jedan pravi, natprosječan i nadahnut rad nego tisuće "kvadratića kvadratnih" konfekcije!

    P.S. za križaljku iz prvog kola prirodna mi je usporedba sa tvojim uratkom s pretprošlog prvenstva (gdje je tema bila devet) i onako po sjećanju, ona mi se više sviđala, ali rekao bih da je to zato što je ta bila podcijenjena u svoje vrijeme (imala je bolje i svježije sintagme, i atraktivnije (slovne) kombinacije, nauštrb manje (4x13) bjeline.

    Samo sretno do kraja, znam da si za rebus i kameleonku ne samo favorit za bodove, nego i za pehare!

    ReplyDelete
  2. Hvala, Tonči!

    Beline 4x13 pružaju mogućnost za vrlo lepe kombinacije, no ipak su 5x13 daleko zahtevnije, jer nije samo problem provući reči kroz belinu, nego i napraviti prohodnost u celoj križaljci, da ne bude nekakvih lanaca crnih polja... A sve to treba uraditi tako da budu poznati pojmovi i interesantne sintagme.

    Što se tiče prvog kola i mundijalske križaljke, zanimljivo je da sam napravio i dve u kojima su beline 4x13, ali isključivo sa igračima koji nastupaju na Mundijalu! Te dve križaljke sigurno će biti poslastica za rešavače kad budu objavljene, a verujem da bi se uz malo širu bazu nogometaša (ne samo onih sa Mundijala) mogle napraviti i neke tematske beline 5x13.

    ReplyDelete
  3. Samo još da kažem, žao mi je što nisi imao vremena da se posvetiš ovogodišnjem šampionatu Hrvatske u enigmatici, no ti sad imaš daleko značajniju "zabavu", očekujući rođenje sina. Nek vam je svima sa srećom i živeli! :)

    ReplyDelete