17/10/2017

Liga rešavača 2017 - rezultati prvog kola

Na startu 9. Lige rešavača istakla se Svetlana Jorgaćijević iz Subotice, koja je pobedila rešivši 22 od 24 rebusa. Očigledno, redovne vežbe na blogu "Rebusi" Branislava Nikića učinile su da Svetlana postane sve bolji sastavljač i rešavač ove zagonetke.

Ilija Đurković je za pobednicom zaostao samo jedan rebus, dok su ostali konkurenti što zbog težine zadataka, što zbog nedostatka slobodnog vremena, postigli nešto skromnije rezultate. Zadatke je nezvanično rešavao i Branislav Nikić (koji mi je pomagao u pripremi petnaestak rebusa) i uspeo je da reši sve preostale rebuse.

Neki redovni učesnici Lige rešavača su mi se izvinili što zbog obaveza ne mogu da učestvuju u prvom kolu, no nije kasno da se priključe, jer sistem takmičenja je takav da se u finalnoj rundi mogu nadoknaditi propušteni bodovi. U sledećem kolu na programu je takmičenje u rešavanju anagrama, što je manje zahtevnije od rešavanja rebusa i verovatno će okupiti veći broj ljubitelja enigmatike.

Plasman u prvom kolu: 1. Svetlana Jorgaćijević 22, 2. Ilija Đurković 21, 3. Ilija Ozdanovac 14, 4. Dragiša Cetić 12, 5. Nebojša Jevtović 7, 6. Aleksandra Čolakov 5.

Generalni plasman: 1. Svetlana Jorgaćijević 4 boda, 2. Ilija Đurković 3, 3. Ilija Ozdanovac 2, 4-7. Dragiša Cetić, Nebojša Jevtović, Aleksandra Čolakov, Branislav Nikić 1.

5 comments:

  1. Bravo Svetlana, nije mala stvar pobediti obojicu Ilija. Čestitke i Ilijama za 2. i 3. mesto. Ja nisam mogao da učestvujem u rešavanju svih rebusa, pa sam rešavao samo one koje je Zoran pripremao (njih 9) i sve ih rešio.
    Čestitke i Zoranu za odličan izbor rebusa koje je bilo zadovoljstvo rešavati.

    ReplyDelete
  2. Hvala Bane. Čisto ne mogu da verujem da mi je napokon uspelo da rešim više rebusa od Ilije Đ. Bila sam ubeđena da je to nemoguća misija. :)

    Čestitke obojici Ilija na plasmanu, čestitke i ostalim takmičarima. Bane, ilustracije su bile jako lepe, jedino je šteta da zbog toga nisi mogao da učestvuješ.

    Zorane, hvala na rebusima, bili su sjajni, bilo je pravo uživanje rešavati ih. Pretpostavljam da je mnogo više ljudi od nas sedmoro rešavalo zadatke, samo što su zadaci bili dosta teški, pa nisu poslali rešenja.
    Radujem se sledećem kolu sa anagramima. :)

    Svetlana

    ReplyDelete
  3. Hvala Zoranu na odličnom takmičenju.
    Sve čestitke Svetlani za ostvareni uspjeh. Bilo je samo pitanje vremena kada će krunisati svoj veliki napredak i znanje i trijumfovati na jednom takmičenju.
    Već sam ranije rekao da je Svetlana pravo otkrovenje i osvježenje na enigmatskoj sceni, i da je izrasla u vrhunskog sastavljača i rješavača rebusa, a bogami i ostalih zagonetaka. Takođe je vrlo uspješna i u logičkoj enigmatici, pa spada u uzak krug univerzalnih enigmata.
    Čestitke imenjaku i cimeru Dragiši, i svima koji su učestvovali. Valjda će u narednim kolima biti više učesnika, što Zoranov trud i kvalitet takmičenja sigurno zaslužuju.
    Bilo je ovo lijepo rebusno druženje, hvala i Banetu što je ilustracijama upotpunio kvalitet rebusa, a šteta što se zbog nije mogao ravnopravno takmičiti.
    Valjda su sa ovim takmičenjem i popovi završili svoju rebusnu misiju :)

    ReplyDelete
  4. Svetlana, iskrene čestitke!
    Ništa nije slučajno, tvoja pobjeda se morala jednom desiti!
    Pokazalo se da nema nepobjedivih i to daje posebnu draž i ovom takmičenju!
    Čestitam i tvojim najbližim pratiocima na odličnom i vrlo dobrom rezultatu!
    Podrška i pohvale za sve ostale učesnike!
    Hvala organizatorima na zanimljivom takmičenju!
    Idemo dalje!
    Pozdrav svima!

    ReplyDelete
  5. Ilija i Dragiša, hvala vam puno na lepim rečima!

    Svetlana

    ReplyDelete