28/09/2017

Kolaž radova sa konkursa Boživran 2017

Završen je konkurs Boživran 2017, koji je tradicionalno okupio veliki broj sastavljača. Teme su bile zanimljive, bilo je i odličnih radova, međutim, utisak je pokvarilo slabo sprovedeno žiriranje. To nije samo moje mišljenje, nego i drugih kolega, jer očigledno je da dobijeni rezultati ne odgovaraju prikazanom kvalitetu radova.

Pošto je Luka pošten i korektan čovek (nezamislivo mi je da bi se on onako sramotno ponašao prema nekom gostu kao što je to uradio domaćin Sozaha u Belom Manastiru), ne smem previše da ga kritikujem. Ko radi, taj i greši, ali bitnije je od svega da nije bilo zle namere. Zato verujem da će se Luka potruditi da na narednom takmičenju ispravi uočene propuste, jer ovaj eksperiment sa glasanjem koji je radio u hodu mu se pokazao kao nelogičan i neuspešan.

Radovi koje vidite doneli su mi vicešampionsku poziciju u generalnom plasmanu, iza Radoje Racanovića. Nemam nikakvu dilemu da sam sastavio najbolji rebus (prvi po oceni brojnih takmičara, drugi nakon bizarne odluke malobrojnog žirija), imao sam odličnu križaljku (treće mesto u prvoj fazi glasanja, a žiri je spustio na jedva šesto mesto) i odlične anagrame (preskromno osmo mesto za taj kvalitet), dok magični kvadrat zaista nije zavređivao bolji plasman. 

2 comments:

  1. Anonymous28/9/17 13:12

    Tvoj rebus se i meni najviše dopao, njemu sam dodelila prvo mesto prilikom glasanja.
    Što se tiče tvoja tri anagrama, dala sam poene samo prvom, stavivši ga na šesto mesto. U križaljke i magične likove se ne razumem ni najmanje, tako da to neću ni komentarisati (nisam ih ni slala, pa samim tim ni ocenjivala u prvoj fazi)

    Kod anagrama se ukus žirija prilično poklopio sa mojim, od konačnih pet prvoplasiranih, 4 je bilo i u mojih top pet. Onom preostalom uopšte nisam dala bodove, jer ne mogu da shvatim značenje rečenice, ma koliko da se trudim. Da li to leži na mom neznanju ili ne, to već ne znam. 😁

    Sve u svemu, sve čestitke za lepo drugo mesto u ukupnom poretku. 🙂

    ReplyDelete
  2. Glede žiriranja, posve se slažemo. Ovi, navodno, neovisni sve su ispremetali i načinili nevjerojatno. Od tvojih radova jedino bodove nisam dao kvadratu (premetaljka je ona prva).

    ReplyDelete