21/02/2017

Izveštaj sa kviza u "Orlu"

Pored dodele nagrada za najuspešnije učesnike 15. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste, u "Orlu" je održan i tradicionalni kviz, na kome je nastupilo 15 takmičara, a među njima i neki od najboljih srpskih kvizaša. Kvalifikacioni test sastavio je Dalibor Tešić, dok sam ostatak pripremio ja.

Takmičari su u kvalifikacijama odgovarali na 25 pitanja, a najuspešniji je bio Bojan Lukić sa 18 tačnih odgovora. Za prolaz u polufinalnu "A" grupu trebalo je 12 tačnih odgovora.

U polufinalu takmičari su rešavali 15 pitanja i 5 slovnih kombinacija. Od takmičara iz "A" grupe taj test najbolje je rešio Miroslav Kordić, sakupivši 27 poena od mogućih 55. U "B" grupi pobednica je bila Marija Gvozdenović, sa 10 poena.

U finalnom meču takmičari su imali četiri igre: slova, brojke, dve berze i 10 finalnih pitanja. Miroslav Kordić je imao prednost u slučaju nerešenog rezultata, ali Bojan Lukić se bolje snašao u slovima, na berzi i u završnim pitanjima, pa je zasluženo pobedio. Bronzanu medalju, na osnovu rezultata u kvalifikacijama i polufinalu, osvojio je Marko Obradović.

Konačan plasman: 1. Bojan Lukić, 2. Miroslav Kordić, 3. Marko Obradović, 4. Milica Jokanović, 5. Đorđe Karna, 6. Radomir Jocić, 7. Miloš Karna, 8. Nenad Savić, 9. Želimir Lalić, 10. Marija Gvozdenović, 11. Nikola Stjepanić, 12. Sofija Ikonić, 13. Aleksandra Čolakov, 14. Dušan Gvozdenović, 15. Darko Marković.

Najuspešniji takmičari osvojili su lepe robne nagrade (termos, bokali, paket kafe, toblerone), a takođe i primerke mojih knjiga "World of Anagrams", "Put ka vrhu" i "Sve je moglo biti drukčije". Zahvaljujući Draganu Nikoliću, podeljeni su i primerci časopisa "Enigmatika" i "Razbibriga", tako da su svi gosti dobili ponešto. Uz prijatnu atmosferu, druženje u "Orlu" je nastavljeno i nakon takmičenja.

No comments:

Post a Comment