16/07/2016

Drugo kolo OPSA - teme za anagramiranje



U drugom kolu Otvorenog prvenstva Srbije za anagramiste u organizaciji Enigmatskog saveza Srbije, takmičarski radovi primaju se od 16. jula do 16. avgusta. Teme za anagramiranje su sledeće:

1. DA BISTE NAUČILI CENITI MINUTE, POTREBNE SU VAM GODINE.

2. BORAT: KULTURNO UZDIZANJE U AMERICI ZA PRAVLJENJE KORISTI SLAVNE NACIJE KAZAHSTANA. Reč je o punom nazivu velikog filmskog hita.

3. U rešenju mora da bude neki sportista sa prostora SFRJ koji je osvojio medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Rešenje mora biti u ovom obliku: ime i prezime osvajača medalje + naziv sporta kojim se bavi + naziv države (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina ili Makedonija). Budući da OI traju do 21. avgusta, a anagrami se primaju do 16. avgusta, možda ćete biti u situaciji da vam propadne takmičarski rad ako sportista na koga ste tipovali ne uspe da osvoji medalju.

Pravo učešća imaju svi anagramisti iz Srbije i inostranstva, a radovi (koji moraju biti čisti anagrami, na srpskom jeziku i na ekavici) šalju se isključivo na mejl anagrami2016@gmail.com . U svakoj zadatoj temi takmičari mogu da prijave najviše dva rada, ali samo jedan od njih će im se računati za plasman.

Enigmatski savez Srbije želi svim takmičarima odlične anagrame i uspeh u takmičenju, ali pre svega da se dobro zabave, u fer i korektnoj igri.  

1 comment:

  1. Pristigli su već prvi anagrami za drugo kolo, od Mihajla Džudžara i Nenada Savića. Mihajlo je čak napravio i sportsku prognozu, ali će još sačekati avgustovska dešavanja u Rio de Žaneiru dok se ne opredeli za konačnu selekciju takmičarskih radova.

    ReplyDelete