23/06/2016

KEZ 2 - pomereno za sutra

Zbog poslova koje imam da uradim za odborničku grupu "Dosta je bilo" u Skupštini Novog Sada, odlučio sam da takmičenje KEZ 2 (Kristianove enigmatske zavrzlame) pomerim za sutra, 24. jun. Rešavanje će početi u 20:00, kad će se na blogu pojaviti link za dokument sa zadacima, a trajaće do 21:30.

Možda bih mogao da sve pripremim do večeras, ali nisam ni najavio takmičenje na odgovarajući način, tako da zaista nema razloga za žurbu. Mi u Neoplanti sve radimo natenane, po vojvođanski...

3 comments:

  1. ,,...заиста нема разлога за журбу."
    Зато предлажем да такмичење почне сутра у 20:00 и, натенане по војвођански,
    траје три сата са завршетком у 23:00. Ако више енигмата реше свих 50 анаграма раније први ће бити онај ко пре пошаље решења. А ми остали уживаћемо бар 180 минута, решавајући анаграме, натенане, по војвођански...Надам се да смо више са овим мишљењем, или можда грешим?

    ReplyDelete
  2. Mislio sam na žurbu u pripremi, a što se tiče raznih enigmatskih, sudoku i logičkih takmičenja, poželjno je da se test radi uz malu oskudicu vremena. U takvim okolnostima vidi se kvalitet onih najboljih rešavača, a ako se previše tegli onda mnogo njih reši skoro sve zadatke, što nije dobro. Produžiću ipak za pola sata, tako da delimično izlazim u susret tvojoj molbi.

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/6/16 11:27

    Andone, drago mi je da sad već nisam jedina koja uvek kuka zbog malo vremena. To ne radim zato što mi je važno kolko ću zadataka rešiti - neću ni bolje niti gore spavati zbog toga - već zato što mi kod brzinskih tanmičenja nešto fali: To su dugotrajnije uživanje u samom procesu rešavanja i onaj osećaj zadovoljstva koji obuzme čoveka kada mu posle 10-15 minuta razmišljanja i "mučenja" ipak sine ideja i uspe da reši neki zadatak.

    "U takvim okolnostima vidi se kvalitet onih najboljih rešavača, a ako se previše tegli onda mnogo njih reši skoro sve zadatke, što nije dobro"
    Zašto to nije dobro i za koga to nije dobro?
    Kvalitet onih najboljih je dobro poznat svima. Uvek su iste osobe na vrhu tabela svih tvojih takmičenja. Ti znaš koliko su oni dobri, oni sami su svesni svojih kvaliteta, a i svi mi ostali "obični ljudi" dobro znamo to. Za one koji nisu aktivni ne mogu, ali za sve one najbolje koji se druže po blogovima, (imena namerno ne navodim da ne bih nekoga slučajno zaboravila) sa sigurnošću mogu da tvrdim, da im sigurno neće umanjiti osećaj zadovoljstva zbog pobede ili dobrog plasmana, činjenica da je XY sa sredine ili dna tabele uspeo da reši 40 umesto 15 zadataka jer je imao mnogo vremena na raspolaganju. Kao što je i Andon rekao, oni najbolji će se takmičiti međusobno da budu najbrži.

    Ako je toliko važno da oni imaju više bodova, mogao bi, ako te ne mrzi i imaš vremena, da podeliš takmičenje na dve faze, pa da u prvoj rešenja vrede duplo.

    I za kraj, primetila sam da su učesnici uglavnom spremniji da pošalju svoja rešenja ukoliko su rešili barem polovinu zadataka, tako da bi više vremena verovatno donelo i više učesnika. Pretpostavljam da bi se tome radovao i Kristijan a i ti (mada sam prilično sigurna da ti to ne bi nikad priznao. :D)

    ReplyDelete