26/11/2015

Prijavljivanje za šampionat Srbije u kvizovci



Enigmatski savez Srbije i ED "Đorđe Natošević" iz Sombora, u saradnji sa klubom društvenih igara C-22, organizuju prvenstvo Srbije u kvizovci (srpskohrvatska verzija skrebla). Turnir će se održati u nedelju, 6. decembra, u prostorijama kluba C-22 na Novom Beogradu (Narodnih heroja 5-7). Početak takmičenja je u 14 časova, a za najuspešnije učesnike obezbeđeni su pehari, medalje, diplome i enigmatska literatura.

Prvobitni plan bio je da turnir bude dvodnevan, ali zbog ekonomske situacije će ipak ostati jednodnevna varijanta. Prijave za takmičenje potrebno je poslati do 3. decembra, na mejl zoradis@eunet.rs . Od jakih i iskusnih igrača učešće su već najavili Marko Obradović, Zoran Radisavljević, Branislav Nikić, Nenad Savić, Miloš Škarić.

Višestruki pobednik turnira u kvizovci, Zoran Radisavljević, sutra će od 17 časova održati promociju igre u prostorijama kluba C-22. Nadamo da će to privući neke nove kvizovkaše, čime bi ova igra dobila “svežu krv“ koja je neophodna za dalju popularizaciju.

5 comments:

  1. Može li se to okupljanje kvizovkaša pretvoriti u međunarodno- budući ekipa enigmozanesenjaka s druge strane Dunava gotovo uvijek reagira na takva događanja?

    ReplyDelete
  2. Može, samo bih molio da mi to potvrdite do 3. decembra. Dobro (nam) došli!

    ReplyDelete
  3. Nije mi jasno kako vi to stignete cijelo prvenstvo odigrati za jedno poslijepodne. Kod nas turnir desetorice traje dva dana (jedno kolo dva sata). Pero
    Usput, hvala na pozivu, volim ići u Beograd ali sada mi je malo prekasno da se organiziram (u decembru imamo 580 stranica za napraviti).

    ReplyDelete
  4. Nije mi jasno kako vi to stignete cijelo prvenstvo odigrati za jedno poslijepodne. Kod nas turnir desetorice traje dva dana (jedno kolo dva sata). Pero
    Usput, hvala na pozivu, volim ići u Beograd ali sada mi je malo prekasno da se organiziram (u decembru imamo 580 stranica za napraviti).

    ReplyDelete
  5. Pa, eto... Voleli bismo da imamo više novaca i vremena, ali kad nisu takve okolnosti, onda ćemo održati jednodnevni turnir po skraćenom "švajcarcu" (6 ili 7 partija). Partije su 30 minuta po igraču, a pauze su kratke, tako da treba imati koncentracije i kondicije za takav turnir. To sve ipak ne znači da se ne igra kvalitetno i borbeno.

    Početak turnira će verovatno biti pomeren na 13 časova, jer vlasnik kluba reče da nam šahovska škola (koja drži časove tokom vikenda) može toliko izaći u susret.

    ReplyDelete