29/06/2015

Moj i Banetov previd

Na enigmatskim takmičenjima ponekad se dogodi da bude pušten neki zadatak koji je objavljen ranije. Ovaj put, to je bio slučaj sa rebusom br. 2 (DISPEČER AKIJU ZAMERI), kojeg je u sličnoj verziji (ZAMERI DISPEČER AKIJU) objavio Ilija Đurković na blogu Branislava Nikića, 11. juna prošle godine.

Ilija nije propustio ovaj poklon, pa je bez problema osvojio 10 poena, koji srećom ipak nisu odlučili o pobedniku prvog kola Lige rešavača. Međutim, zanimljivo je da se Bane nije setio tog prethodnika, nego mi je naknadno javio šta je prevideo! Ovo me je podsetilo na nešto što mi se povremeno dešava na kvizovima, da naiđe pitanje koje sam lično sastavljao i ne mogu da se setim šta je odgovor.

Naravno, moje izvinjenje rešavačima što nisam dovoljno proverio da li su svi rebusi koje sam pripremio originalni. Ko zna, možda sam ovaj Ilijin rebus čak i video, pa mi je podsvesno ostao u glavi.

3 comments:

  1. Mislim da je iz ove hrpe vrlo dobrih rebusa još jedan "već viđen" nedavno!

    ReplyDelete
  2. Ilija Đurković29/6/15 08:44

    I meni se često desi da ne mogu da riješim sopstveni rebus...

    ReplyDelete
  3. Pa, šta da mu radim, neka je i viđen... Ko je aktivan kao rešavač i može da pamti ono što se pojavi, taj i zaslužuje da dobije poene.

    ReplyDelete