10/05/2015

Kristijanove enigmatske zavrzlame

U subotu, 16. maja, na ovom blogu biće održano takmičenje u rešavanju enigmatskih zagonetaka, pod nazivom KEZ (Kristijanove enigmatske zavrzlame). Sve zadatke pripremio je član ED "Đorđe Natošević" iz Sombora, Kristijan Knežević (na slici). 

Takmičenje će početi u 20 časova i trajaće ukupno 120 minuta. Zadaci će biti puštani na svakih pet minuta, kao deo rubrike "Enigmatska radionica", a poene će dobijati samo rešavači koji u komentaru ispod poruke prvi prijave tačno rešenje. Lakši zadaci vredeće jedan poen, dok će zadaci za čije rešavanje treba malo više vremena vredeti dva poena. Ukoliko se dogodi da dva rešavača budu izjednačena na kraju bodovanja, u prednosti će biti onaj koji je kasnije stigao do svog poslednjeg poena.

Dobro došli i ugodna vam zabava!


5 comments:

  1. У четвртак и петак је заветина у селу моје супруге, тако да ћу можда успети само на кратко да бацим поглед на задатке и евентуално упишем решење. Срећно свима који буду учествовали!

    ReplyDelete
  2. Pošto su mi još neki redovni učesnici rešavačkih turnira javili da su u četvrtak zauzeti, pomeram datum održavanja takmičenja na subotu, 16. maja.

    ReplyDelete
  3. Možda nije loše skrenuti pažnju, da se ovog vikenda 15.-17. održavaju i Susreti enigmata na Uni, tako da će i u tom subotnjem terminu nekolicina potencijalnih rješavača biti uskraćena gušta rješavanja KEZ-a.

    ReplyDelete
  4. E, jebiga... Ne mogu svima da ugodim. Šta da radim, nek se svako zabavlja tamo gde može i želi.

    ReplyDelete
  5. Organizacija natjecanja paralelno sa drugim,davno najavljenim, istovrsnim, događanjima mislim da nije korektno prvenstveno prema autoru zadataka. Uostalom slažem se s tvojom porukom: "Nek se svako zabavlja tamo gde može i želi", i budi volja tvoja.

    ReplyDelete