13/08/2014

Rezultati sa 9. Svetskog prvenstva u rešavanju sudokua

Najbolji svetski sudokisti juče su se takmičili u finalu, ali nažalost, među njima nije bilo i našeg asa Nikole Živanovića, koji se treći put zaredom plasirao na malerozno 11. mesto. Naravno, u ovakvoj konkurenciji i to je rezultat vredan poštovanja, ali to je slaba uteha za Nikolu. Kao višestruki finalista ovog takmičenja svakako da bi imao šansu za medalju da nije ostao ispod crte.

Ostali naši reprezentivci postigli su sledeće rezultate: Zoran Tanasić 51. mesto, Marko Obradović 77. mesto i Marko Tanasić 80. Sve to je bilo dovoljno za 14. mesto u ekipnoj konkurenciji, što je otprilike plasman u sredini tabele.

Izvinjavam se što trenutno nemam kompletne pojedinačne i ekipne rezultate, pa ne mogu da kažem ko su osvajači medalja i koliko je ukupno takmičara. Na zvaničnom sajtu šampionata i dalje nema plasmana takmičara, a londonski "Gardijan" je dao vest o startu takmičenja, ali ne i rezultate. Zaista neverovatno da u eri kompjutera i brzih informacija organizatori nisu u stanju da postave dokument sa rezultatima. Nisam hteo da dosađujem našim logičarima i da im dodatno trošim mobilni telefon, tako da ću ove podatke koji nedostaju prikupiti naknadno.

Danas je na programu slobodan dan, koji je predviđen za zajednički izlet, a sutra će početi 23. Svetsko prvenstvo u rešavanju logičkih problema. Ambicije su nam slične - ekipa da bude u sredini tabele, a Nikola da se domogne finala i uključi u borbu za medalje. Navijamo da im se ove želje ostvare i nek im je sa srećom!  



1 comment:

  1. Konačno su objavljeni rezultati u pojedinačnoj konkurenciji. Novi sudokumaster je Kota Morinishi iz Japana, drugo mesto zauzeo je Tiit Vunk iz Estonije (inače najbolji u kvalifikacionim rundama), dok su treće mesto podelili Bastien Vial-Jaime iz Francuske i Jakub Ondroušek iz Češke.U zvaničnoj konkurenciji bilo je 109 takmičara, a još 66 sudokista rešavalo je ove zadatke nezvanično.

    Na zvaničnom sajtu takmičenja još uvek nema plasmana timova, nema ni fotografija sa takmičenja. Nadam se da su ovo jedini organizacioni propusti i da su zadaci bili zanimljivi, a što se tiče Londona, ne treba da posebno naglašavam kakva je to turistička atrakcija i siguran sam da će takmičarima ostati u nezaboravnoj uspomeni.

    ReplyDelete