10/07/2014

Liga rešavača - konačan plasman i rešenja finalne runde



Završnica Lige rešavača bilo je izuzetno zanimljiva i neizvesna, uz jednu grešku domaćina kod pripreme rebusa, što srećom nije uticalo na konačni rezultat i na podvig Sande Reić - Tomaš, koja je pobedila sjajnog rešavača Iliju Đurkovića. Zaista, dostojno finale lepog i kvalitetnog takmičenja!

Ono što je odlučilo pobednika bila je lukava zamka kod holivudske skrivalice, gde se nije mogao lako uočiti William HURT. Ilija je pronašao devet preostalih oskarovaca, ali pomenutog Hurta nije uspeo (inače bi rezultat bio nerešen i to bi mu, kao bolje plasiranom u kvalifikacijama, donelo trijumf). Rešenja možete da pogledate NA OVOJ ADRESI.

Treće mesto osvojio je Ilija Ozdanovac, pobedivši Sretena Perića 4:3, dok je pobednik utešne grupe Nenad Savić. Šteta što se prošlogodišnji pobednik Marko Obradović (zbog boravka na Zlatiboru) kasno priključio takmičenju, a nije bilo još nekih vrsnih rešavača. Šta da se radi, turnir je prilično naporan i kao što meni nije lako da ga pripremim, tako ni rešavačima nije lako da mu se maksimalno posvete.

Finale: Ilija Đurković - Sanda Reić - Tomaš 5:7
Za treće mesto: Sreten Perić - Ilija Ozdanovac 3:4
Peto mesto: Adnan Spahić (odustao zbog obaveza od polufinalnog meča)

Plasman u 7. kolu takmičara iz utešne grupe: 1. Marko Obradović 6 bodova, 2. Nenad Savić 5, 3. Dejan Spasić 2, 4-5. Branislav Nikić, Vladimir Obradović 1. Konačan plasman u utešnoj grupi: 1. Nenad Savić 10 bodova, 2-3. Branislav Nikić, Dejan Spasić 8, 4. Marko Obradović 7, 5. Vladimir Obradović 5, 6. Kosta Željski 2, 7-10. Miloš Karna, Rade Goljović, Ružica Pavlović, Svetislav Cvetković 1.

Pobednica takmičenja Sanda Reić - Tomaš dobiće zlatnu plaketu i knjigu "Put ka vrhu 2". Iliji Đurkoviću sleduje poklon iznenađenja (dar je vrlo lep i kad ga bude dobio oduševiće se). Ilija Ozdanovac, Sreten Perić i Adnan Spahić dobiće primerak knjige "Put ka vrhu 2", dok će pobednik utešne grupe Nenad Savić, budući da ima PKV2, dobiti jednu šahovsku knjigu. Srećni dobitnik žrebom ovaj put je Vladimir Obradović i možete tri puta da pogađate šta je dobio Naravno, "Put ka vrhu 2" :)

Zahvaljujem se svim takmičarima na učešću, kao i rešavačima koji su pohvalili vrhunski kvalitet zagonetaka (što naravno znam i sam, ali volim da čujem od rešavača da su zadovoljni). Izvinjavam se još jednom na onoj grešci u finalu kod rebusa, tri puta sam proveravao da li je sve u redu i opet nisam primetio da mi nedostaju dva kvadratića.

Ne zaboravite, u petak u 20 časova očekuje vas nagradno takmičenje “Šampionski specijal“, sa radovima koje sam nedavno slao na 3. Prvenstvo Srbije u enigmatici. Vidimo se!

7 comments:

  1. Jelena Milak10/7/14 07:28

    Čestitka pobjednici ali i ostalim sudionicama na trudu i zalaganju.

    ReplyDelete
  2. Ilija Đurković10/7/14 08:55

    Sve čestitke Sandi na osvajanju Lige rešavača. Takođe čestitam i zahvaljujem Zoranu na organizaciji ovog takmičenja i odličnim zadacima koje je pripremio. Bilo je ovo lijepo i zanimljivo enigmatsko druženje.

    ReplyDelete
  3. Anonymous10/7/14 11:32

    Hvala na čestitkama. Hvala Zoranu na organizaciji i lijepim zagonetkama. Natjecanje je bilo zanimljivo i neizvjesno do samog kraja. Bila sam uvjerena da će Ilija pobijediti.

    Pozdrav svim sudionicima.
    Do novog druženja
    Sanda

    ReplyDelete
  4. Čestitke Sandi koja je uspjela nadmašiti nepobjedivog Iliju crnogorskog. također, šestitka i Iliji otočkom na pobjedi za brončano odličje. Naravno čestitke i ostalim sudionicima.

    Luka

    PS: Ispričavam se domaćinu što nisma sudjelovao u ovom natjecanju, no privatne obveze su me sprečavale da budem pri kompu prije 10-11 sati navečer.

    ReplyDelete
  5. Evo-uz zahvalu na čestitki- čestitam i ja Sandi na pobjedi ( uz opasku: zar se ne čini lijepim da je jedina dama - među mušketirima - pobijedila ! )

    ReplyDelete
  6. sve cestitke Sandi i Iliji, ostalim polufinalistima, ali i svim takmicarima koji su uzeli ucesca na ovom turniru.

    hvala i Zoranu za trud koji je ulozio da napravi ove zadatke i takmicenje u simpaticnoj formi.

    ReplyDelete
  7. Nakon kratkog predaha, večeras od 20 časova do ponoći ide najavljeni turnir, "Šampionski specijal".

    ReplyDelete