08/07/2014

Liga rešavača 2014 - plasman u petom kolu i rešenja zadataka



U poslednjoj rundi kvalifikacija istakla se Sanda Reić - Tomaš, koja je jedina uspela da tačno reši sve zagonetke. Zahvaljujući tome Sanda se domogla polufinala, iako je imala hendikep što je propustila prvo kolo. Sreten Perić je zadržao treće mesto u generalnom plasmanu, dok je Adnan Spahić sa drugog mesta (na kom je bio od početka turnira) pao na četvrto i sad ga očekuje težak polufinalni meč sa Ilijom Đurkovićem, ubedljivo najuspešnijim rešavačem u dosadašnjem delu takmičenja. Dokument sa rešenjima petog kola (naročitu pažnju privukla je teniska skrivalica) možete da preuzmete NA OVOJ ADRESI.

U polufinalnim mečevima prednost će u slučaju nerešenog rezultata imati rešavači koji su zauzeli bolju poziciju u kvalifikacijama. Isto pravilo će važiti u finalu i meču za treće mesto. Važna napomena: zadaci u preostale dve runde rešavaće se maksimalno dva sata, umesto četiri kako je bilo do sada. Ovo važi i za učesnike utešne grupe.

Plasman takmičara u petom kolu: 1. Sanda Reić - Tomaš 10 bodova, 2-4. Ilija Đurković, Marko Obradović, Sreten Perić 5, 5. Nenad Savić 4, 6-7. Ilija Ozdanovac, Adnan Spahić 3, 8-11. Kosta Željski, Vladimir Obradović, Branislav Nikić, Dejan Spasić 2.

Generalni plasman: 1. Ilija Đurković 43 boda, 2. Sanda Reić Tomaš 32, 3. Sreten Perić 29 (bolji učinak u petom kolu od Spahića), 4. Adnan Spahić 29, 5. Ilija Ozdanovac 26, 6. Branislav Nikić 25, 7. Kosta Željski 18, 8. Vladimir Obradović 15, 9. Dejan Spasić 14, 10. Nenad Savić 13, 11. Miloš Karna 9, 12. Rade Goljović 8, 13. Marko Obradović 5, 14. Ružica Pavlović 4, 15. Svetislav Cvetković 3. 

Polufinalni parovi: Ilija Đurković - Adnan Spahić, Sanda Reić-Tomaš - Sreten Perić

Utešna grupa: 1-2. Ilija Ozdanovac, Branislav Nikić 3 boda, 3-6. Kosta Željski, Vladimir Obradović, Dejan Spasić, Nenad Savić 2, 7-11. Miloš Karna, Rade Goljović, Marko Obradović, Ružica Pavlović, Svetislav Cvetković 1. U utešnu grupu mogu da se uključe i enigmati koji nisu rešavali zadatke u prvih pet kola, ali startuju bez bodova.

1 comment:

  1. U međuvremenu, Adnan Spahić me je obavestio da zbog putovanja ne može da se takmiči do kraja turnira, tako da će protivnik Ilije Đurkovića u polufinalu biti Ilija Ozdanovac, koji kao petoplasirani u kvalifikacijama ima status prve rezerve. Predviđenu nagradu za četvrto mesto će dobiti i Adnan i njegova rezerva.

    ReplyDelete