04/07/2014

Liga rešavača 2014 - dokument sa zadacima drugog kola

Poštovani ljubitelji enigmatike, dokument sa zadacima drugog kola "Lige rešavača 2014" možete da preuzmete NA OVOJ ADRESI.

Zagonetke su nešto teže u odnosu na prvo kolo, ali verujem da ćete uspešno savladati prepreke. Vodite računa da nema prepravki i da se rešenja mogu slati samo jednom, na mejl zoradis@eunet.rs .

Ugodna vam zabava i srećno!

3 comments:

  1. Nezgodno je prelomljena , izduženih polja i okomito i vodoravno,bez zadnje slike- večeras nemam živaca( a bogami ni vremena zbog tekmi,) za to-tri stranice moram listati da vidim opis. Ali-no problem! Valjda je svima jednako- pa se ne žalim- i 4 boda je dosta!

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/7/14 16:42

    I ja sam zbog utakmice reshavao ubrzano, tako da sam reshenja poslao pre 21:00, no nisam imao nerava za rebus, mada sam bio na dobrom putu, ali najgore je shto sam omanuo u ukrshtenici KIMANJE umesto CIMANJE. Takodje u prvom kolu me je jedno slovo koshtalo boda, u ukrshtenici TEROP umesto TAROP, mada na Guglu postoje oba oblika, a i Amir i Emir su muslimanska imena.
    Shto bi se reklo Tako blizu, a tako daleko.
    Loznicanin

    ReplyDelete
  3. Sretene, žao mi je što si napravio te sitne greške koje su te koštale bodova. U prvoj križaljci se tražilo iransko mesto u regiji Kerman i tu je rešenje samo TAROP. Kad se na Gugl otkucaju zajedno Terop i Kerman ja ne vidim da postoji iransko mesto TEROP koje zadovoljava tražene uslove, inače bih ti priznao bod. Trebalo je uspravno da stavim opis "Ime nekadašnjeg fudbalera 'Vojvodine' Teljigovića", ali i ti si mogao pretpostaviti da nije Emir, jer to bih svakako opisao kao ime režisera Kusturice.

    ReplyDelete