08/06/2014

Lep kvizaški dan u Staroj Pazovi

U Staroj Pazovi juče je održano takmičenje za svetski šampionat u kvizingu. Naši takmičari zabeležili su veoma dobre rezultate, a posebno su se istakli Aco Brajković sa skorom od 160 tačnih odgovora (od mogućih 210) i Bojan Lukić, koji je imao 141 tačan odgovor. Ovi rezultati su još nezvanični, a pošto se procenjuje da će naš trećeplasirani takmičar imati oko 120 tačnih odgovora, to bi prvi put moglo dovesti Srbiju među pet najboljih svetskih reprezentacija, što bi bio izvrstan rezultat. Kad pristignu rezultati iz ostalih zemalja videćemo koje mesto će zauzeti naši takmičari u pojedinačnoj konkurenciji, ali vrlo je verovatno da će opet biti visokih plasmana u kategorijama veterana i mlađih kvizaša.

Velike čestitke zaslužuje i Kosta Željski, koji je ponovo odlično pripremio takmičarska pitanja dostavljena od strane IQA (International Quizzing Association). Osim toga, Kosta je tokom godine na svom blogu i preko interneta uspešno animirao kvizaše da razmenjuju svoja znanja, što je sigurno doprinelo da postignu ovakve rezultate. S druge strane, oni koji su se nedovoljno pripremali uglavnom su postigli slabije rezultate od svojih objektivnih mogućnosti.

Domaćini jučerašnjeg skupa, Miroslav Kičinja i Gojko Rodić, uz saradnju sa SO Stara Pazova, obezbedili su odlične uslove za takmičenje, tako da će kviz ostati gostima u lepom sećanju.

Na slici: Aco Brajković, naš najuspešniji takmičar na ovogodišnjem WQC (World Quizzing Championship)

1 comment:

  1. Zvanični rezultati će, izgleda, biti još bolji od prvih pretpostavki, jer Aco Brajković je trenutno četvrtoplasirani sa učinkom od 162, dok je reprezentacija Srbije takođe na četvrtom mestu, iza tradicionalnih kvizaških velesila Engleske, Belgije i SAD! Čestitke svima na postignutim uspesima, a kako je najavio Kosta Željski, u ponedeljak će biti kompletirani rezultati, pa ćemo imati konačan izveštaj.

    ReplyDelete