16/05/2014

Prijatelj bloga: firma "Šahovski informator"

Nedavno sam se sreo sa direktorom ugledne firme "Šahovski informator", FIDE majstorom Josipom Ašikom. Tom prilikom razgovarali smo o šahovskim aktuelnostima, ali i dogovorili saradnju koja će obradovati ljubitelje ove igre. Naime, na poklon sam dobio veoma vrednu "Enciklopediju šahovskih kombinacija", kao i primerke najnovijih brojeva "Šahovskog informatora", tako da će to biti nagrade na nekim rešavačkim turnirima koje planiram da organizujem narednog meseca.

Inače, firma "Šahovski informator", sa sedištem u Beogradu (Francuska 31), osnovana je 1966. godine, kada su velemajstor Aleksandar Matanović i njegovi prijatelji došli na ideju da šahistima ponude publikaciju koja će pratiti najvažnije teoretske novosti. Zahvaljujući univerzalnim šahovskim oznakama koje su osmislili, postigli su veliki uspeh i do sada su prodali preko tri miliona knjiga u 150 zemalja. Naravno, svega toga ne bi bilo da od starta nemaju vrhunsku ekipu saradnika. Najbolji šahisti sveta komentarisali su svoje partije i tako doprineli da se stvori prepoznatljiv kvalitet.

Glavno izdanje "Šahovskog informatora" već godinama je istoimena knjiga, a pored toga pažnju šahista privlače enciklopedije otvaranja, središnjica i završnica, pomenuta enciklopedija kombinacija, a od prošle godine i izvanredna enciklopedija šahovskih problema. "Šahovski informator" objavljuje i druge zanimljive publikacije, koje možete pogledati NA NJIHOVOM SAJTU

Pored narudžbina putem telefona i interneta, knjige u izdanju "Šahovskog informatora" dostupne su u knjižarama "Službenog glasnika" u Beogradu, na ovim adresama:
 
1. Kneza Miloša 16, telefon: 011/26-42-8722
2. Kosovska 6, telefon: 011/3349-421

No comments:

Post a Comment