24/05/2014

Enigmatska radionica (1181)

Palindromna rečenica

A, ĆE, ĆU, DA, DO, KI, KU, MA, MA, NA, NE, RA, RU, ŠI, ŠU, VO

Rešenje: 3, 4, 4, 4, 4, 4, 4, 4

Izvesna Rada nedavno je poželela da padne kiša i donese osveženje, a takođe i da pomogne usevima. Od datih slogova pronađite šta joj je rekao prijatelj kad je ta njena želja otišla u drugu krajnost i donela veliku poplavu!

Autor: Milan Milanov, Bosilegrad

4 comments:

  1. AMA,NEĆU KIŠU,RADO,VODA RUŠI KUĆE NAMA!

    ReplyDelete
  2. Znatiželjko pita:Ako gazda ovog bloga,Kvizmaster,vrlo često ne reagira na rješenje(točno ili ne)u komentarima bloga- da li je:a) nemaran b) nema vremena c) baš ga briga! Bilo bi dobro,po meni ,napisati DA(možda NE),TOČNO-Netočno-jer to je zapravo jedina satisfakcija svih(pa i mene) za trud na pronalaženju rješenja!
    Recite,Zorane,nisam li u pravu?

    ReplyDelete
  3. Ilija, tačan odgovor je pod b), jer stvarno nemam vremena da non-stop dežuram na Internetu. Kad vidim da je neko poslao netačan odgovor, ja skrenem pažnju da je to netačno, a ako je potpuno očigledno da je odgovor ispravan i nemam neki dodatni komentar o toj zagonetki, ne reagujem.

    Mislim da satisfakcija treba da vam bude pre svega to što ste uživali u rešavanju odličnih zadataka koji se ovde pripremaju i to što drugi vide da ste vešt rešavač. Bilo je već i nekih nagradnih igara, biće ih i ubuduće, tako da će oni koji su uspešni rešavači i s te strane imati neku vrstu satisfakcije.

    ReplyDelete
  4. Da sam žiri,rekao bih:Točan odgovor! Dakako,šala-ali zaboga,cilj je i da se družimo,izmjenjujemo razmišljanja,stavove,poglede,jer svaka,i najjednostavnija zagonetka može sobom donijeti lavinu komentara! A u tom je draž,zar ne? Dakako,Zorane,slažem se s tobom i uvažavam svaku riječ iz gornjeg osvrta. Zato ću biti stalni posjetitelj ovog bloga! A da ti otkrijem malu tajnu,moje drugo ime je Zanovijetalo! (i to je,normalno-šala)

    ReplyDelete