27/04/2014

Kviz pitanja: Kosta Željski (1)

Večerašnji set od 20 pitanja, koji je pripremio Kosta Željski iz Perleza, tematski se odnosi na Bangladeš. Ta zemlja je odabrana jer učestvuje na svetskom prvenstvu u kvizingu, a poslednjih godina je običaj da svaka zemlja učesnica bude predstavljena bar nekim pitanjem. Dakle, ovaj test može biti vrlo koristan našim kvizašima koji se pripremaju za učešće na svetskom prvenstvu.

Pitanja možete da preumete NA OVOJ ADRESI

8 comments:

 1. Evo mojih pokušaja na prvu loptu.

  1. Indija
  2. -
  3. Hari Poter i vatreni pehar
  4. Gramin banka
  5. San Francisko
  6. Amnesty International
  7. kabadi
  8. Gang i Iravadi
  9. -
  10. krava
  11. Šir-kan
  12. Rabindranat Tagore
  13. začin
  14. ramazan
  15. lopta
  16. mamba
  17. zmija
  18. opera
  19. muslin
  20. Svetski dan studenata

  ReplyDelete
 2. 1.Pakistan
  3.Hari Poter i zatvorenik iz Askabana?
  5.ZOO vrt
  6.Greenpeace?
  7.kabadi
  8.Gang i Bramaputra
  11.Šir kan
  12.Tagor
  14.Nova godina?
  15.krugovi?
  16.kobra
  17.tigar
  18.muzej?
  19.svila?
  20.Dan maternjeg jezika

  ReplyDelete
 3. Uz veliki pozdrav našim bangladeškim kviz-kolegama, evo mojih pokušaja:

  1. Pakistan
  3. Hari Poter i zatvorenik iz Askanbana
  4. Gramin
  5. Zoo vrt
  6. Amnesty international
  7. Kabadi
  8. Gang i Bramaputra
  10. Mačka
  11. Šir-kan
  12. Tagore
  14. Kurban bajram
  15. lopta
  16. kobra
  17. Tigar
  18. Narodni muzej
  19. svila
  20. Dan ljudskih prava

  ReplyDelete
 4. Premda je večerašnji test bio dosta težak, takmičari su uspeli da odgovore na mnoga pitanja, možda na neka i uz pomoć Gugla (što ovde nije zabranjeno, jer je ideja da se kroz istraživanje nešto nauči).

  Tačni odgovori su: 1. PAKISTAN, 2. BENGALSKI KALENDAR, 3. VATRENI PEHAR, 4. GRAMIN BANKA, 5. ZOOLOŠKI VRT, 6. AMNESTI INTERNEŠENEL, 7. KABADI, 8. GANG I BRAMAPUTRA, 9. SUNDARBANS, 10. MAGARAC, 11. ŠIR-KAN, 12. RABINDRANAT TAGORE, 13. SIR, 14. NOVA GODINA, 15. VIJAČA, 16. INDIJSKA KOBRA, 17. BIZON, 18. NARODNI MUZEJ BANGLADEŠA, 19. MUSLIN, 20. DAN MATERNJEG JEZIKA

  Hvala Radomiru Jociću i Kosti Željskom što su se potrudil da pripreme kviz pitanja, kao i posetiocima bloga koji su ih rešavali. Nadam se da će i narednog vikenda na ovom mestu biti novih zanimljivih pitanja naših vrsnih kvizaša.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala sastavljačima na zanimljivim pitanjima i Zoranu na njihovom objavljivanju.

   Ipak, moram da iznesem svoje mišljenje da je komentar za Gugl neprimeren i da vređa trud koji smo konkretno nas trojica uložili u poslednjih par godina u sopstveni kvizaški napredak. Ne znam čemu taj komentar.

   Delete
  2. Slažem se sa Ivanom, zaista ne vidim svrhu komentara u vezi gugla

   Delete
 5. Žao mi je što ste komentar protumačili pogrešno.

  Ovaj blog posećuju mnogi ljudi koji nisu kvizaši i koji možda u startu pomisle kako je ovo preteško, pa neće da se jave kako se ne bi izblamirali. Podstičem ih da se malo posluže korisnom alatkom i pronađu neke odgovore, što za konačnu svrhu ima da će naučiti i lakše zapamtiti nešto novo. Ni na kraj pameti da bih time mogao omalovažiti vaše znanje i postignute rezultate, što bi uostalom bilo i besmisleno pošto ste na takmičenjima pokazali da ste vrhunski kvizaši.


  ReplyDelete
  Replies
  1. DRAGO MI JE DA SU SE MOJA PITANJA DOPALA KOLEGAMA , OKO GUGLANJA SE NE TREBA MNOGO UZBUĐIVATI , JER TEŠKO DA POSTOJI ČOVEK NA OVOJ PLANETI KOJI ZNA " IZ GLAVE " SVIH 20 KOLETOVIH PITANJA , ILI DRUGIH NEKIH SETOVA KOJI SPREMAJU VRHUNSKI KVIZAŠI ZA TRENING OSTALIH...MISLIM DA JE 50 PROCENATA TAČNIH FENOMENALAN REZULTAT ! POZZ

   Delete