24/04/2014

3. Prvenstvo Srbije u enigmatici

Dok traje konkurs "Kviskoteke", podsećam vas da ne zaboravite na 3. Prvenstvo Srbije u enigmatici, koje organizuje EK "Piramida" iz Novog Sada. Naime, nije ostalo još mnogo vremena za prijem radova, jer krajnji rok je 15. maj 2014. godine.

Domaćin šampionata, Mile Janković, takmičarima je ponudio pet zanimljivih disciplina, a pobednik će biti onaj ko u generalnom plasmanu bude imao najviše bodova. Detaljne propozicije konkursa možete videti na linku sa sajta SRPSKA ENIGMATIKA

U svih pet disciplina predviđene su solidne novčane nagrade, plus nagrada za šampiona Srbije, tako da treba ceniti napore organizatora, koji je pokazao svoju nesebičnost i ponovo se potrudio da izađe u susret enigmatama.  

Inače, kad je Janković pokretao ovo takmičenje (sada već tradicionalno) prvi kojima je zasmetao bili su ljudi iz vrha Enigmatskog saveza Srbije, koji godinama nisu sposobni da naprave nešto slično. Dotičnima smeta sve što oni ne kontrolišu i u čemu nemaju lične koristi. Kako izgleda kad se oni prihvate organizacije, videli smo u onoj sprdnji od nagradnog konkursa povodom 100 godina ukrštenice, koji još uvek nije završen iako je prošlo već pet meseci od datuma godišnjice! Napravili su konkurs koji je nedostojan jubileja "kraljice zagonetaka", sa vrlo malim fondom nagrada. 

No comments:

Post a Comment