23/04/2014

10. Prvenstvo Hrvatske u enigmatici - rezultati 1. kola

Objavljeni su rezultati prvog kola 10. Prvenstva Hrvatske u enigmatici, koje organizuje zagrebački časopis "Kviskoteka". Na startu takmičenja trijumfovao je Tonči Milat s Korčule (TALIČNI TOM u anagramu!), kome su pored 12 bodova u generalnom plasmanu pripali još Trofej Eskulap i novčana nagrada od 4000 kuna. Čestitka pobedniku!

Od enigmata iz Srbije istakao se Rešad Besničanin iz Novog Pazara, koji se u konkurenciji 120 križaljkaša plasirao na drugo mesto. Vrlo dobro startovao sam i ja, pošto sam u grupi autora na deobi petog mesta, uz šest osvojenih bodova. Eh, da sam tako krenuo i prošle godine kad sam dobio četiri boda, taman bi mi ta dva boda više donela titulu prvaka Hrvatske... :)

Kompletan redakcijski izveštaj, uz pobedničku križaljku Tončija Milata, može videti na skeniranim stranicama časopisa, koje se nalaze na blogu Adnana Spahića. Inače, ovaj broj "Kviskoteke" je odštampan u koloru, tako da će taj sjajan izgled pratiti proslavu velikog jubileja časopisa.

5 comments:

  1. Stavi na blog tvoju ukrštenicu da vidimo kakva je.

    ReplyDelete
  2. Njegov je LIMIT TOČAN!

    ReplyDelete
  3. Ne znam koja je izabrana od četiri što sam poslao. Možda da sačekate malo, jer imam ideju da kad se završi konkurs skupim svoje najbolje radove i napravim takmičenje za rešavače.

    ReplyDelete
  4. Zorane, čestitke za odličan plasman, verujem da su odlučivale nijanse. Svaka čast Tončiju koji nije ekspert za ukrštenice, a osvojio je prvo u ovako jakoj konkurenciji iskusnih sastavljača.

    ReplyDelete
  5. Hvala, Bane. Bio mi je interesantan zadatak, jedino me iznerviralo kad sam potrošio čitav dan dok nisam shvatio da se Brittany Murphy (koju sam planirao da uspravno ukrstim sa Marilyn Monroe) piše ne sa jednim, već sa dva "T"!

    ReplyDelete