25/09/2014

Obaveštenje za ljubitelje anagrama


Poštovani ljubitelji enigmatike,

Kao što je nedavno najavljeno na blogu Željka Dimovića, "Naslovni anagrami" (tradicionalno takmičenje ED "Đorđe Natošević" iz Sombora) krenuće 1. oktobra, kao deo 13. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste. Isto to je pre dva dana najavljeno u beogradskom časopisu "Enigmatika", a pored toga, ovih dana pregovaram sa nekim poznatim medijskim kućama, pošto mi je želja da preko njihovih sajtova popularizujem enigmatiku i da dobijemo nove takmičare. Dakle, radim na tome da takmičenje bude zanimljivo i da dobije nov kvalitet.

Što se tiče Bovanovog poteza (koji je na svom blogu najavio da preuzima stvar u svoje ruke), podsetiću da je dotični prvo izjavljivao kako hoće da bude korektan i da organizaciju "naslovnjaka" prepušta ED "Đorđe Natošević". Nakon toga, kad je Željko Dimović tu obavezu poverio meni, napisao je kako nema problema što ću to takmičenje organizovati ja. Sad vidimo da je sve to bilo Bovanovo foliranje i da je žešće popizdeo što ga je Žeca ispalio (jer, računao je da Žeca neće moći da organizuje takmičenje, pa bi onda on "herojski" uskočio da to primi "na svoja nejaka pleća"). Ali, meni ovo nije ništa novo, ja odavno znam i već sam vam rekao da je Bovan klovn koji će sve uraditi samo da bude u centru pažnje. A to što će usput da pruža podršku prevarantima i da zatupljuje i obmanjuje javnost, to je manje bitno.

Naravno, budući da čekam odgovore tih medijskih kuća (od kojih će zavisiti i format takmičenja) zamolio bih da se strpite još koji dan, dok ne izađem sa kompletnim propozicijama. Što se mene tiče, možete slobodno da se takmičite i na šampionatu Srbije i kod onog idiota koji je opsednut brojem poseta na svom blogu. U svakom slučaju, ono što mi je poverio moj klub "Đorđe Natošević" potrudiću se da organizujem najbolje što mogu.

Domaćin 13. MPS za anagramiste
Zoran Radisavljević


1 comment:

  1. Inače, u najnovijem broju "Enigmatike" greškom je izostavljeno to da će kategorija aktuelnih anagrama biti zamenjena tradicionalnom disciplinom koju je organizovalo ED "Đorđe Natošević" iz Sombora. Naravno, u nekim narednim izveštajima ovo će biti ispravljeno, a nadam se da će istu tu informaciju saznati i čitaoci sajtova sa kojima trenutno pregovaravam oko saradnje.

    ReplyDelete